Nedwaste

Circulariteit en grondstoffen

De wereldwijde vraag naar grondstoffen neemt toe, terwijl het aanbod afneemt door voortdurende uitputting van voorraden.

Bij Nedwaste leveren we een belangrijke bijdrage aan het bestrijden van de schaarste aan grondstoffen en draaien alle processen om het minimaliseren van de carbon footprint op het milieu. Met dit in gedachte richten we ons op het inzamelen en bemiddelen van afvalstoffen voor onze klanten, met als doel een duurzamere toekomst te bevorderen. We geloven in voortdurende verbetering en daarom scheiden we het afval van onze klanten om waardevolle grondstoffen terug te winnen. Deze grondstoffen kunnen vervolgens worden gebruikt voor de productie van nieuwe goederen.

Het doel van de Nederlandse overheid om in 2050 volledig circulair te zijn, vraagt om actie van bedrijven. Circulariteit staat dan ook centraal in al onze processen. We streven ernaar om elk product zo efficiënt mogelijk te hergebruiken of in te zetten als grondstof voor nieuwe producten.

Soorten afval

Op zoek naar een oplossing voor groot industrieel afval, specifieke reststromen, end of life afval of een afvalcalamiteit? Voor elk industrieel afvalprobleem bieden wij een passende oplossing waarbij we niet alleen kijken naar recyclingmogelijkheden en duurzaamheid maar ook naar kostenefficiëntie. Bij elk afvalproject zorgen we voor verwerking volgende de laatste regelgeving, volledige ontzorging en een uitgebreide en heldere wettelijke rapportage. Dankzij ons uitgebreide netwerk van partners in de hele keten kunnen we snel schakelen en een passende oplossing bieden voor de meest ingewikkelde afvaluitdagingen.

Metalen

Metalen, zoals bijvoorbeeld staal (ijzer), koper, lood, aluminium en zink, zijn uiterst kostbare grondstoffen vanwege hun recyclebaarheid. Na het verzamelen en sorteren ondergaan ze een smeltproces, waarna ze opnieuw kunnen worden gebruikt voor de vervaardiging van diverse producten.

Chemisch afval

Chemisch afval vormt een ernstige bedreiging voor mens, dier en milieu, en vereist nauwgezette inzamelings- en verwerkingsmethoden. Door onze expertise, ervaring en uitgebreide partnernetwerk kunnen wij elk chemisch afval op de juiste wijze en volledig compliant verwerken.

Diversen

Naast metalen en chemisch afval verwerken wij ook nog diverse andere afvalstromen. We zorgen er altijd voor dat al het afval veilig wordt verwerkt volgens de laatste regelgeving en kijken ook altijd naar de mogelijkheid voor recycling.

Ons team staat 24/7 klaar voor o.a.:

 • Eindverwerking van afvalstoffen.
 • Industriële afvalstromen.
 • Afvalstromen (uit industriële reiniging).
 • Metaalhoudende afvalstromen.
 • Chemische en gevaarlijke afvalstromen.
 • Afgekeurde charges en producten.
 • Overpakken van afvalstoffen.
 • Industriële reiniging.
 • Procesverbetering op locatie.
 • Het zoeken naar oplossingen voor bijstromen en producten, niet zijnde afvalstoffen.
 • Het toetsen van doelmatigheid van afvalstoffen als een nuttige toepassing.

 

Afval gerelateerde vragen
of advies nodig?

Onze adviseurs en team van experts staan klaar om je vragen te beantwoorden, je te ondersteunen bij je afvaluitdagingen of om een afspraak in te plannen.

Je kunt ons telefonisch bereiken op 0578 – 69 53 93, een e-mail sturen naar info@nedwaste.nl, of ons contactformulier invullen.

Contactformulier

Contact Form Demo (#3)