Nedwaste

Wat doen wij met het afval?

Recycling van afval

Wanneer afvalpreventie niet haalbaar is, is recycling de eerstvolgende stap. Recycling biedt vaak een uitstekende en duurzame oplossing voor diverse afvalstoffen.

Een groot deel van het afval dat wij behandelen, ondergaat een recyclingproces om een tweede leven te krijgen. Ons doel is om bij te dragen aan een circulaire economie, waarbij recycling van materialen zoals kunststoffen niet alleen ecologisch verantwoord is, maar ook een slimme oplossing biedt voor de groeiende vraag naar deze producten in landen met een toenemende bevolking. Bij Nedwaste zoeken we actief naar innovatieve recyclingmethoden voor je afval die zowel milieuvriendelijk als economisch voordelig zijn.

Van afval naar brandstof

Voor veel soorten afvalstoffen geldt dat ze kunnen worden ingezet als waardevolle hulpbrandstof voor diverse productiebedrijven. Zowel nationaal als internationaal zijn er bedrijven die deze afvalstoffen kunnen gebruiken als brandstof, binnen de geldende vergunningen. Bij Nedwaste beschikken we over een uitgebreid netwerk van contacten op dit gebied. Hierdoor kunnen we, afhankelijk van de hoeveelheden en concentraties van de afvalstoffen, ook op dit vlak een duurzame oplossing bieden.

Ons doel is om afvalstoffen zo efficiënt mogelijk te benutten, met oog voor zowel milieu- als economische belangen. Door nauwe samenwerking met onze partners en het inzetten van onze expertise, streven we naar optimale benutting van hulpbrandstoffen en een duurzame toekomst voor alle betrokken partijen.

Van afval naar grondstof

Sommige afvalstoffen kunnen gebruikt worden als waardevolle grondstoffen voor diverse productieprocessen. Bij Nedwaste nemen we proactief contact op met bedrijven die deze afvalstoffen nodig hebben voor het produceren van diverse producten. Een goed voorbeeld hiervan zijn straalgrit en vliegassen, die toegepast worden in de cement- en betonindustrie.

Door deze afvalstoffen opnieuw te benutten als grondstof dragen we actief bij aan een circulaire economie en verminderen we de noodzaak van het winnen van nieuwe grondstoffen. Onze inzet is gericht op een maximale benutting van hulpbronnen en het bieden van duurzame oplossingen die zowel het milieu als de industrie ten goede komen.

Eindverwerking van afval

Wanneer afvalstoffen niet geschikt zijn voor hergebruik of recycling, biedt Nedwaste nog steeds een oplossing. Ons uitgebreide netwerk van partners, gespecialiseerd in eindverwerking, garandeert zeer gunstige tarieven en betrouwbare dienstverlening.

Of het nu gaat om complexe chemische stoffen of industriële restmaterialen, wij vinden altijd een geschikte eindverwerker die voldoet aan jouw afvalbehoeften en budget. Met onze actieve betrokkenheid en deskundige ondersteuning van A tot Z, verwerken we je afval op een efficiënte en milieuvriendelijke wijze.

Onze Nedwaste experts vinden altijd de beste oplossing voor jouw afvaluitdaging.

Afval gerelateerde vragen
of advies nodig?

Onze adviseurs en team van experts staan klaar om je vragen te beantwoorden, je te ondersteunen bij je afvaluitdagingen of om een afspraak in te plannen.

Je kunt ons telefonisch bereiken op 0578 – 69 53 93, een e-mail sturen naar info@nedwaste.nl, of ons contactformulier invullen.

Contactformulier

Contact Form Demo (#3)